För lite drygt tio år sedan träffades jag och Elisabeth i Lofoten. Vi gick båda på Lofoten Folkehøgskole i Kabelvåg – hon på fotolinjen och jag på fjällinjen. Efter ett par år i Kabelvåg flyttade jag till Göteborg för att läsa på universitetet och snart anslöt sig Elisabeth till studenttillvaron. Nu har vi bott här i åtta år och det är dags att sluta cirkeln. För i början av juni flyttar vi tillbaka till Lofoten!

Horseidvika 2012.

Vi har haft nästan åtta fina år här i Göteborg och vi kommer sakna såväl staden som familj och vänner. Men vi vill komma närmare naturen och äventyren, och framför allt vill vi ha mer vinter och snö. Och det är i det lilla samhället Kabelvåg som våra drömmar ska gå i uppfyllelse. Där behöver vi bara gå ut genom ytterdörren för att få tillgång till fjälltoppar på 700-höjdmeter, ett fiskrikt och vilt hav, klätterklippor, fjällsjöar med ädelfisk och skogsmark med blåbär och hjortron.

Mer av dessa vill vi ha!

Vid Stornøkkvatnet 2012.

På Glomtinden med Kabelvåg i bakgrunden, 2012.

Vi kommer så klart inte sluta att skriva om våra äventyr, snarare tvärtom hoppas vi! Och om du blir sugen på att komma upp, tveka inte att höra av dig!

Vi ses!