I veckan hade vi besök av Frida och Emelie som läser Teknisk Design på Chalmers tekniska högskola. Som examensarbete genomför de ett utvecklingsprojekt där de ska designa funktionskläder för vinterbruk för barn mellan 2 och 5 år. I deras s.k. brukarstudie samlar de in information, tips och erfarenheter från barnfamiljer via intervjuer och en enkät. Under nästan två och en halv timme pratade vi material, funktion och delade med oss av våra erfarenheter. Arbetet sker i samarbete med norska Aclima som tillverkar friluftsplagg i ull, och du som läst våra tidigare blogginlägg vet ju redan att detta är vårt favoritmaterial. Hade det inte varit för att Birk skulle nattas hade vi antagligen pratat vidare långt in på småtimmarna. Otroligt kul att träffa engagerade och nytänkande människor som vill bidra till att göra friluftslivet ännu bättre för utefamiljer som oss.

Vi önskar Frida och Emelie lycka till och ser fram emot att höra om resultaten närmare sommaren!

Vill du också bidra till projektet? Här är en länk till deras enkät.