Äntligen minusgrader och snö! Den långa, gråa och ovanligt regniga november är förbi, förlåten och redan bortglömd. Med december kom vintern. Och vilken entré!

När vi satte oss på tåget mot Stockholm i fredags var luften kall och klar här i Göteborg. De enstaka snöflingor som kom singlande genom luften smälte inte vid kontakt med marken och snart hade världen blivit mer vit än grå. I takt med att vi färdades längre in i landet blev snötäcket tjockare och våra förhoppningar om en riktigt vit och kall helg i Stockholm ökade gradvis. O glädje! Vår önskan slog in och huvudstaden visade sig från sin bästa sida.

På puderjakt i huvudstaden!

Helgen ägnades åt att färdas mellan pulkabackar och fika med rosiga kinder. Det var tydligt att vi inte varit ensamma om att längta efter snön. Glada miner vart vi än vände oss. Föräldrar som äntligen fick åka pulka med sina barn och andra som var nöjda med att bara få använda sin nya dunjacka.

Det är lätt att låta sig luras när man är i storstan. Jag gjorde den stora tabben att inte packa med mig något baslager av ull eller syntet… Min fina duntröja och slitstarka skaljacka hjälpte inte mycket när väl svetten trängt ut i min bomulls-t-shirt. Jag har sagt det förut och kommer garanterat säga det igen – bomull som baslager fungerar endast och blott på varma sommardagar. När bomull blir blött tappar det all isolationsförmåga och fukten kyler ner dig riktigt snabb. Birk var dock välklädd som vanligt med ull och overall. Sov gjorde han utomhus, nerbäddad i sin sovsäck och med rosor på kinderna.

Kylan ser ut att stanna åtminstone en vecka till och med lite tur kanske någon av sjöarna i närheten får tillräckligt tjock is för att vi ska våga ta med Birk ut. Wow, den tanken väcker mycket nostalgi!

Tänk vad roligt allt blev plötsligt! Ut och lek med er!

Hagaparken i full vinterskrud.

Se upp i backen… Pierre och Theo slog alla hastighetsrekord!