Efter fem dagar i bilen har vi slutligen nått vårt första mål för sommaren i nordnorge — Olderdalen i Kåfjord. Tidigare har vi kört den här distansen på två eller max tre dagar men med en ettåring i baksätet blir förutsättningarna annorlunda. Vi har snittat 50 mil per dag (med ett undantag då vi endast körde 16 mil och spenderade resten av dagen i Naturkompaniets outletbutik utanför Örnsköldsvik) och passade även på att hälsa på vänner i både Stockholm och Umeå. För första gången har vi kommit fram efter en så lång bilresa utan att känna oss helt slutkörda… Tack för det Birk!

Birk hjälper mamma med lunchen.

E4:an är en dröm för den långtkörande småbarnsfamiljen. Raka vägar genom fina landskap med lagom avstånd till natursköna rastplatser med tillhörande små lekplatser. Och om man tar en liten avstickare från motorvägen kan man hitta idylliska tältplatser. Vår första tältnatt hade vi i Skuleskogens nationalpark strax söder om Örnsköldsvik, en omväg på totalt 10 km fick det vara värt. Dit måste vi definitivt återvända! Tältnatt nummer 2 spenderade vi blott 50 meter från vägen, närmare bestämt vid Torneälven norr om Pajala där vi fick  sällskap av ettusenmiljardersmiljoner mygg (jag ska ägna ett helt eget blogginlägg åt dessa blodtörstiga insekter inom kort) och en stekande midnattssol.

Birk kollar in drivved vid stranden i Skuleskogens nationalpark.

Fredrik tar hand om disken (och låtsas vara oberörd av myggen) vid Torneälven.

Den ovanligt behagliga långturen till trots så ska det bli skönt att inte köra bil på ett tag. Nu väntar turer till fjälls, havs och topps i Olderdalens närmiljö. Men först, en tupplur!

 

Grillat är godast!

Turbibliotek!