Ja då sitter man här igen. På golvet mitt i vardagsrummet. Omgiven av prylar, kläder, mat, leksaker och tusen andra grejer som ska med på den långa resan. “Får jag ta med tre fleecetröjor?” undrar jag. “Klarar du dig inte med två” svarar Elisabeth. Och Birk då? Hur många ullbodys behöver han? Kommer han växa ur dem medan vi är borta? Passar hans stövlar om en månad?

Vi kan med lätthet konstatera att det inte var för att underlätta semesterpackandet som vi skaffade barn. Och det faktum att vi ska till nordnorge gör inte saken lättare. Både dunjackan och badbyxorna ligger nedpressade tätt intill myggmedlet och solkrämen i en av packväskorna. Nu är det ju inte första gången vi gör den här resan så vi börjar väl få viss rutin. Men det är ändå ofrånkomligt — det är mycket som ska med. Mer än tidigare.

I morgon stuvar vi in oss i bilen (om vi får plats) och tar E4:an norrut. Först förbi Stockholm och sedan rätt upp till Umeå och Tornedalen för att slutligen köra ut mot den nordnorska kusten och se lyngsalperna resa sig majestätiskt i horisonten. Där blir det några veckor semester hos Birks morföräldrar innan vi kör sydväst mot Lofoten. Vi har bott och arbetat i den lilla fiskebyn Henningsvær många gånger men detta blir första gången för mig som föräldraledig. Elisabeth ska däremot jobba med att sälja konsthantverk på Engelskmannsbrygga och när hon är ledig blir det såklart tur för hela familjen. Hur sa? Hur länge vi stannar där? Tja, åtminstone till slutet av augusti tycker jag!

När vi körde samma distans förra året sov Birk mest hela tiden. Nu räknar vi dock med att han är mindre otålig och har därför planerat kortare distanser med tid för bad och lek. Vi satsar på att blogga på som vanligt när vi gjort något äventyrligt och hoppas att internettillgången inte ställer till det för oss.

Nu ser vi fram emot toppturer, tørrfisk och havsörnar! Följ med och låt dig inspireras. Vem vet, kanske det blir semester i nordnorge nästa år?!