Like fort som snøen kom, forsvann den. Eneste sporet fra vinteren er de fremdeles islagte sjøene. Vårblomster begynner å titte frem langs solvegger og småfuglene synger inn våren. Det er vanskelig å forstå at det var kaldt for bare noen uker siden. Det er like vanskelig å forstå at mine 10 måneder med mammaledighet snart er over. Heldigvis stopper det ikke her. Likevel er det umulig for meg å ikke få “små-panikk” og hver dag igjen av min mammaledighet føles ekstra mye verdt. Det må nytes maksimalt. Og det NÅ!

Heldigvis har været vært på vår side. Solen har begynt å varme og solbriller har vært en selvsagt del av turutstyret.

Å komme seg ut på tur med en liten kompis på slep krever en del ekstra planlegging. Det er utrolig hvor lang tid det kan ta å komme seg fra frokostbordet og ut døren. En time går fort. Da er det greit å senke ambisjonene litt. Å stoppe på matbutikken på veien og kjøpe ferdigmat kan senke stressnivået litt, og som nordmann vet man jo at matpakke duger like godt som varm mat. Et bra mattips til turen når man har en liten baby som liker å spise selv er å steke pannekaker hvor man bytter ut litt av hvetemelet med rugmel og havregryn. Uten sukker og salt, og så tilsetter man i steden for litt kardemumme. Mat er for oss en viktig del av naturopplevelsen og aldri smaker en skive med brunost så godt som ute i frisk luft.

Sover bedre gjør man også.