Två dagar kvar på jobbet och sen är det semester i tre veckor. I år går turen norrut, först till Lofoten och sedan vidare till Elisabeths hemtrakter kring Kåfjorden i nordnorge. Förhoppningen är naturligtvis rikligt med äventyr och många nätter i tält, och däremellan rast/vila med evighetslånga fikor hos släktingar och vänner.

Planen är att köra bil rätt norrut genom Sverige och sedan ta vänster vid Arjeplog någonstans. Vi hoppas kunna tälta på vägen men blir det alldeles för regnigt så tar vi gärna in på B & B istället. Den sammanlagda körsträckan till slutdestinationen ligger på runt 220 mil och ska enligt Via Michelin ta drygt 33 timmar att köra… Undrar hur många övernattningar vi behöver? Undrar hur ofta vi behöver stanna för att amma, trösta, vila osv? Vi har inte bråttom men vill ändå komma upp så fort som möjligt.

Sen var det det där med packningen… får vi plats i bilen? Ja, det klart. Men hur bra plats blir det? Kan vi ta med den nya elektriska kylbagen för godsaker? Kan vi ordna skötplats i bilen om det blir kasst väder? Det är mycket som kommer visa sig de närmaste dagarna.

Här är Birks checklista för äventyrssemestern i norr:
– Första toppturen ovanför trädgränsen.
– Doppa fötterna i havet norr om polarcirkeln.
– Lukta på en brunost.
– Kissa ner innertältet.
– Se en ren.
– Sova i kåta/lavvu.
– Stinka lägerbålsrök.
– Sova i ljungen.
🙂
Rapporter utlovas i mån av internetuppkoppling.
Snakkes!