Friluftsliv med barn er nytt for oss. Derfor må vi føle oss frem og teste ut hva som funker og ikke funker for oss. Vi håper andre kan få inspirasjon av det vi gjør, men det er ikke nødvendigvis slik at alt som er bra for oss er bra for andre. Om vi kan være inspirasjon for andre så blir vi glade for det.

Nå har vi vært på vår første telttur med Birk som da var en måned og to dager gammel. Og vi kan bare konstantere en ting; det er ingen problem å telte med et så lite barn. Han behøver ingenting annet enn varme, nærhet, mat, tørre klær og bleie. Pappa Fredrik har bidratt med et blogginnlegg om opplevelsen av teltturen, jeg skal gå igjennom noen praktiske erfaringer som vi har fått.

Livet i teltet
Noe av det viktigste man kan ha med seg på en telttur er selvklart teltet. Siden to skulle bli tre måtte vi investere i et større telt. Valget falt på Hilleberg Keron 4. Hilleberg er i våre øyner den teltprodusenten som leverer best kvalitet på marknaden. Det er også en av de dyreste, men om man regner på hvor mange år den kan være vårt hjem på tur så blir pengene ikke lenger så viktige. Komfort og kvalitet veier tyngre. Den skal være med på mange turer i mange, mange år, både sommer som vinter og da skal man ikke spare på pengene.

I 4-mannsteltet hadde vi god plass å sove på, samt egen plass til stellebordet. Stellebordet bestod av en vanntett duk og en håndduk. Klærne Birk hadde på seg når han sov var en tynn ullbody og ullbukse, på hodet hadde han en ull- og silkelue og på føttene hadde han hjemmestrikket ullsokker. Vi surret et hjemmestrikket ull- og silkepledd rundt kroppen på han og la han i Mamma Elisabeths dunjakke. Den perfekte soveposen! Når solen begynte å varme teltet på morgenen var det bare å kle av han litt og litt. Til slutt lå han bare i bleie. Han sov utrolig godt i teltet og var i strålende humør på morgenen. Vi lå alle tre på oppblåsbare liggeunderlag.

Ut på tur aldri sur
Med oss på turen hadde vi både bæresjal, BabyBjörn og barnevogn. Barnevogna var grei å ha da han skulle sove på dagen, men er ellers et ganske upraktisk fremkomstmiddel på tur i naturen. Nå teltet vi ved siden av bilen og kunne unne oss litt ekstra luksus. BabyBjörn er derimot mer praktisk når man skal bevege seg utenfor asfaltjungelen. Birk er veldig nysgjerrig og vil sjelden ligge i en vogn når alt det spennende skjer utenfor, da er det praktisk å sette han i en BabyBjörn. Eneste minus med BabyBjörn er at vi blir trøtte i skuldrene av å bære han lenge i den og da fordeler et bæresjal vekten mye bedre. Med et bæresjal får man mye mer nærhet og er praktisk om barnet skal sove. Er barnet våkent er derimot BabyBjörn et bedre alternativ.

Til slutt et bonustips: når myggen blir blodtørstig og barnet sitter utsatt til i en BabyBjörn er det veldig smart legge myggnettingen fra barnevognen over barnet.