IMG_6589

Övergången från årstid till årstid är tydlig här på Lofoten. Inget tjafs liksom. Sommar? Nej, det var förra veckan. Nu kör vi på med höst! End of discussion!

Sommaren i Lofoten är en hektisk tid då besökare från när och fjärran (mest fjärran kanske…) avlöser varandra. Kära återseenden med sena kvällar och ambitiösa utflykter. Egna äventyrsdrömmar som ska realiseras. Fisk som ska fiskas, bär som ska plockas, berg som ska bestigas. När inte ens solen går och lägger sig är det svårt att vila ordentligt.

För oss som är fastboende här (åtminstone vi hitflyttade) kommer hösten som en paus. Nu får vi lite tid för oss själva. Vardagsrutinerna är tillbaka och det känns skönt att ha lite tråkigt. En får tid att tänka tillbaka på sommarens alla upplevelser, sortera minnena och skriva lite i bloggen. Vi möter våra vänner som bor här, det har gått månader sedan sist. Det börjar bli mörkt på kvällarna och vi sover bättre. Luften är klar och frisk. Den tidiga hösten är oerhört fin här!

I sommar är det två turer som betytt lite extra mycket för oss som friluftsfamilj. Först fick vi en efterlängtad tur på “vidda” (ett norskt ord för högfjällsområde, typ), och sen fick jag glädjen att tälta ensam med Birk bland lofotens bergstoppar. Detta kommer jag skriva lite mer om under hösten, så häng kvar. Nu ska jag gå och ha lite tråkigt!