FullSizeRender

Det är ju lite ironiskt att friluftslivets år här i Norge blev vårt minst frilufsiga år någonsin. Inte en enda tältnatt! Nä, vi har verkligen inte fått till det. Varför blev det såhär då? Livet har haft ett annat fokus i år när vi blivit husägare och utökat familjen, andra prioriteringar, andra måsten. Och vi märker att det är krångligare att komma ut med två barn, det kräver mer planering och mer energi för att få det att gå ihop och blir roligt för alla inblandade. En stor skillnad mot livet i Göteborg är att vädret är mer extremt här. Det växlar fortare och man måste hela tiden vara förberedd på att det kan bli kallt och vått. Vi har helt klart varit försiktigare med att dra iväg på längre turer med en bebis den här gången.

Det kanske låter som att vi haft ett tråkigt år? Verkligen inte! Det finns mer saker i livet än friluftsliv, och kom igen! Vi bor ju faktiskt i paradiset! Vi bor ju där dit andra reser för att få intensiva naturupplevelser. Det räcker ju med att knalla upp på kullen bakom huset – kolla:

IMG_1901

Lekplatsen bakom huset.

Nä, tältnätter är väl inte det enda. Birk är ju ute hela dagarna i sin friluftsförskola och både barnvagnsturer och cykelpendling till jobbet är en naturupplevelse utan dess like. Soluppgång över fastlandet, bergstopparna på andra sidan, havsörnar… Det var ju därför vi flyttade hit!

Nu lider detta året mot sitt slut och vi hoppas på ett nytt och frilufsigare år än någonsin! Här kommer en liten bildkavalkad från paradiset.

Gott nytt år!

20151121_5610

Sparken, det överlägset mest trivsamma fortskaffningsmedlet här!

20151121_5626

I mörkertiden betyder ljuset allt!

20151211_5707

I brist på solljus får man hitta andra lösningar.

IMG_1614

Julstämning i Kabelvåg.

IMG_1840

Vädret växlar som sagt fort och vindarna är obönhörliga häruppe.

IMG_1851

Den långa väntan på snö har betalat sig!

IMG_1859

Tänk att vi kan ta på skidorna rätt utanför dörren och bara sticka iväg ut i naturen!

IMG_1861

Snö! Snö överallt! Måste gräva!

20151008_5135

Moder natur bjuder på eget fyrverkeri. Gott nytt år!