Japp! Nu har de blivit 3 år – Birk och bloggen! Vad ska man säga… Om det går fort? Tja, det är väl normaltillståndet nuförtiden… Eller? För lite extra fort tycker vi allt att det har gått senaste månaden. Någonting har hänt, Birk har blivit så “vuxen”. Plötsligt pratar han på ett annat sätt, så reflekterat. Han avvaktar, funderar och väntar. Ett glas fruktjuice kan räcka en hel måltid– en omöjlighet för bara ett par månader sedan. Även rent fysiskt är han “förändrad”. Han rör sig på ett annat sätt, hoppar så lätt från sten till sten. En nyvunnen motorisk kontroll. Vi drar efter andan och undrar om det ska fortsätta att accelerera såhär. Livet alltså.

Birk däckade nyss i barnstolen bak på cykeln. Vi har haft en fantastisk dag som inleddes med klättring i Utby. Birk svassade elegant omkring i sina nya klätterskor bland sprickor och knoppar. Lunch i det fria följt av en cykeltur genom stan, till Liseberg. Karuseller, kaniner och kalabalik (fast på ett bra sätt då). En sådan här dag kan ta kål på den bästa, och ärligt talat tror jag det blir tidigt i säng även för hans föräldrar.

Äntligen egna klätterskor!

Upp, upp, upp!

Men det är inte över förrän man kommit ner igen…

2013 blev som förväntat de små och nära äventyrens år. Arbete och tighta tidsramar utan möjlighet till gemensam semester fick oss att utforska våra närområden lite bättre. Höjdpunkterna blev en tur till Halland samt vårt äventyr med dressin och kanot i Dalsland (del 1 och del 2). Två turer vi kommer minnas länge! Men vi hade även några lata sommardagar på Tjörn, där Birk för första gången fick provsitta en kajak. En rätt slapp sommar kan vi väl konkludera! 🙂

I år blir det annorlunda, med flytt till Lofoten och allt vad det innebär. Ny bostad, nytt jobb, nya äventyr. Oj vad spännande för oss alla!

Att vara ute i naturen med Birk som 3-åring är också annorlunda. Vi har sänkt tempot och fokuserar snarare på hans upplevelser än våra egna. Fantastiskt att få återupptäcka de små sakerna omkring oss. Pinnar och stenar som i leken förvandlas till vad som helst. Känslan av en fluga som landar på näsan. Lukten av gräsfläckar på knäna. Han har blivit en hejare på att gå och vi bär honom mindre och mindre. Men barnbärstolen är bra att ha när det blir brant eller om energinivån tryter.

I sommar ser vi fram emot att få följa med Birk på sin första “egna” topptur. Till hösten kanske han fångar sin första fjällfisk och i vinter blir det lek med skidor under fötterna!

Vi ser fram emot nya tider och känner oss som 3-åringar allihopa!