Ja, visst är det vår! Men vart tog vintern vägen? När jag öppnar garderobsdörren hänger fjolårets tunga investering, min tjocka dunjacka, där och blänger på mig. Sedan jag satte på dubbdäck på cykeln i början av december har det väl varit is på vägen tre gånger. I slutet av januari small det till och blev kallt någon vecka och vi fick skridskois över en helg, men sen blev det varmt (eller åtminstone mindre kallt) och regn igen. Som förälder blir man ju lite extra besviken när säsongens kläder och prylar inte riktigt får visa vad de går för, nästa år är de ju för små.

Tidiga vårtecken får finna sig i att bli utsatta för närgångna fotografer!

Nä, den här vintern får helt klart underkänt! Nu satsar vi på våren istället och välkomnar solen och värmen med öppna armar! Snödropparna har redan blivit blasé och krokusarna är i full blom. I helgen såg vi till och med blåsippor ute i skogen! Som så många gånger tidigare styrde vi kosan till Tjörn och till området kring Solklinten, nära Sundsby Säteri. Det är fantastiskt att knalla omkring i blandskogen bland klippväggarna och lyssna på småfåglarna. Vänder man blicken åt andra hållet glittrar havsviken mellan trädstammarna och viskar löften inför havsöringspremiären om några veckor.

 

Gissa om Birk blev nöjd när upptäcktsfärden resulterade i en grotta, komplett med eldstad?!

Det var längesedan vi använde barnbärstolen nu och det blev ett kärt återseende för Birk (och pappa fick bra benträning med 15 kg extra på ryggen). Hans nya kusin Loa (som redan hunnit bli 11 veckor) trivs fortfarande bäst i bärsjalen tätt intill mammas eller pappas bröst.

Loa har det varmt och skönt intill pappa Ulriks bröst.

Bärsjalen är utan tvekan det bästa sättet att bära de minsta! Och det är fint om man har en vindtät jacka som är ett par nummer för stor att ha utanpå.

Samtidigt som årstiderna skiftar går även familjen friluftsbarn mot nya tider. Om bara några få månader står vi inför en minst sagt stor förändring. Men det skriver vi mer om i nästa inlägg. Vilken cliffhanger va?!

Hoppas ni njuter av solen och fyller på D-vitaminförråden!