Området kring Sundsby Säteri på ön Mjörn (norr om Tjörn) är en plats vi ofta återkommer till. Här finns den 107 meter höga utsiktspunkten Solklinten, spännande grottor och fin, kuperad blandskog med olika vandringsleder. Vid säteriet finns både café/restaurang och en butik där man kan köpa lokala produkter som bröd, honung och grönsaker.

Sundsby Säteri med gårdscafé och butiker.

Barnslingan, eller Ivers skogspromenad som den också kallas, är en utmärkt utflykt med barn som går själva. Med sina 1,7 km är den lagom lång för Birk och på vägen finns många möjligheter till lek, fika, balansövningar, klättring o.s.v.

Väl värt ett besök för er som bor i göteborgsområdet innan alla höstlöven trillar av pinnen!

Barnslinga, eller Ivers skogspromenad är rolig och kuperad!

Balansträning genom “träsket” som är helt torrt efter den regnfattiga sommaren.

Man behöver inte gå hela vägen upp till Solklinten för att få fin utsikt!

Hjälp! En trollhydda!

Trollen visade sig vara både snälla och fikasugna.

Barnslingan passerar även en lekplats där allt är tillverkat av nedfallna träd.