Når Birk var 1 år var familien på padletur i Vättlefjäll og nå et år senere var det endelig på tide å få til en padletur igjen. Så når sommerjobben var over for min del og Fredrik hadde sin siste ferieuke bestemte vi oss for å dra på et nytt kanoeventyr. Denne gangen hadde vi fått tips om å reise til Dalsland hvor man kan leie kano, men også ha mulighet å sykle dressin. Jeg som ikke engang viste hva dressin var for noe, ble med en gang intressert. Med bilen full av turutstyr satte vi kursen ut av et regnfull Göteborg mot Bengstfors i Dalsland. Der hadde vi leid en utstyrspakke for fire dager som inkluderte både kano, dressin og transport av utstyret. Vi startet med en halv dag på dressin, hvor vi syklet fra Bengtsfors til Gustavsfors. I Gustavsfors ventet kanoen og alt turutstyret. Med kanoen padlet vi i tre dager fra Gustavsfors via Västra Silen og Svärdlången ned til Skåpafors.

Området rundt Bengtsfors er et eldorado for kanopadleren og området vi padlet i er lettilgjengelig. Vi var langt i fra de eneste kanopadlerne ute på tur, men området er så stort at vi fikk egen teltplass hver kveld. Området er vakkert med skogskledde åser og et stort sjøsystem som linkes sammen med flere slusser. Slussene kostet 30 kr og er en opplevelse i seg selv. Å sitte stille i en liten kano mens slussene stenges og “bassenget” fylles med vann er moro for store og små. Til tross for at vi aldri var langt i fra sivilisasjonen fikk vi følelsen av uendelig villmark.

Att slussa är spännande både för liten och stor.

Vi er kanskje litt naive som drar med oss en aktiv 2 åring på fire dagers padletur med teltovernattinger. Men nok en gang viste Birk oss hvor flink han er å være med på eventyr i naturen. Birk hadde full respekt for vannet og satt stille i kanoen (nesten) hele tiden. Han fikk et eget sete og en egen paddel. Man kan kanskje ikke skryte at han bidro så masse til framdriften på padlingen, men det viktigste er at han kjenner seg delaktig. Det er ikke alltid så lett å inkludere en liten gutt i det praktiske når vi er på tur, det er mye “ikke rør den!”, “det er farlig!”, “sitt stille!”, men det gjelder å finne på noe så at også han kjenner at han får være med.

Birk spanar efter… tja, säg det.

Att guppa runt i kanot kan vara nog så sövande…

…även för en turboladdad 2-åring!

Dressin er absolutt det særeste fremkomstmidlet jeg noensinne har prøvd. For de som ikke vet hva en dressin er for noe så er det en sykkel tilpasset togskinner. En formiddag på dressin er vel verdt å teste og har man flaks som oss så kan man plukke blåbær, tyttebær og kantareller rett ved siden av sporet. Birk satt fint på dressinen og sovnet lett i mine armer når det var sovetid.

Yes! Välkommet tillskott till matlagningen.

Plötsligt hittade vi ett gäng vinbärsbuskar. Vi misstänker att det funnits en trädgård där en gång.

Vi traff mange familier som var på dagsutflykt med sine barn. Den minste vi så var nyfødt og satt i en barnbilstol fastsurret på dressinen. Alder er altså ikke et hinder.

Det kommer snart et nytt blogginnlegg som handler om kontrastene i friluftslivet med utgangspunkt i vår dressin/padletur i Dalsland.

Lunch på gång.

Vi hade inte tur med vädret varje dag…