Lagom till semestern kom sommaren på allvar. Sol från klarblå himmel, vindstilla och temperaturer över 25° har varit standard. För att härda ut lämnade vi staden och flyttade tillfälligt in hos Birks farfar på Tjörn. Elisabeth har varit tvungen att arbeta hela sommaren (studentlivets bistra baksida) men har tack vare bra arbetstider kunnat pendla in till Göteborg och ändå fått många fridagar tillsammans med mig och Birk.

Bra stämning i hängmattan!

Eftersom vi inte kunnat åka iväg någonstans har vi passat på att njuta av sommarsverige i fulla drag. Detta är faktiskt min första hela sommar i Sverige på 10 år! Sedan 2003 har jag varje år spenderat längre perioder i nordnorge, främst i Lofoten.

Det har kanske inte blivit så mycket friluftsliv som vi hade önskat i sommar. Å andra sidan har vi badat mer än någonsin! Solkräm har fått ersätta myggmedel och istället för regnkläder har vi gått mer eller mindre nakna och haft solglasögon på näsan.

…eller cyklop…

Vi har inte heller uppdaterat den här sidan särskilt flitigt. Det har varit skönt att vara nerkopplade. Men ambitionen har ju egentligen aldrig varit ett konstant flöde av inlägg. Detta är inte en blogg i den bemärkelsen, snarare ett förråd eller arkiv med erfarenheter. Vi har dock litegrann att skriva om och tänker pytsa ut det i små portioner den närmaste tiden.

Nu till helgen ska vi iväg på ett lite längre äventyr och äntligen få årets första tältnätter (ja, vi skäms en aning). Vi ser väldigt mycket fram emot detta och kan nämna ledtrådar som räls och kanot. Mer om detta senare! 🙂