Etter en lang og uvanlig kald og stabil vinter i Göteborg kom våren passende til påskeferien. Siste rest av snøen smeltet bort og en og annen vårblomst tittet frem. Solen varmet godt i solveggen, så både lue og votter kunne tas av. Når de fleste familiene begynte å rydde bort de varmeste vinterklærne, pakket Birk og jeg kofferten full av vinterklær og satte kursen nordover hvor det kunne meldes om store mengder med snø.

Når vi gikk inn for landing på flyplassen i Tromsø kunne vi ikke se noe annet enn snø. I Nord-Norge har vi ikke vår som i Gøteborg, men derimot en vårvinter. Det lukter vår, fuglene begynner å synge og solen varmer godt i solveggen, men her er det ingen vårblomster eller grønt gress, derimot mengder med snø. Det er den fineste tiden å gå på ski. Solkrem på nesen, sekken full av godsaker og så er det bare å velge og vrake mellom smale dalganger, bratte fjelltopper eller store åpne viddelandskap. På grunn av stor skredfare var det ikke så mye å velge på denne gangen for Birk og meg. Vi valgte å holde oss langs kysten på småturer med ski og pulk. Jeg var litt spent på om Birk skulle akseptere å sitte stille i en pulk nå når han er så aktiv og stor, men det var ikke et problem. Han sov som en stein eller så satt han å flirte i alle nedoverbakker. Stoppet jeg opp hørte jeg en liten stemme som ropte; “Mere! Mere fart!”.

Fint med drahjelp

Sovestund i pulk 

Når vi ikke var på pulketur lekte vi i fjæra eller i akebakken. Vi gravde snøhule og laget snømann. Sparkene ble letet frem og vi laget tog av sparkene. Bestefar som kaptein, jeg som styrmann og mormor og Birk på fremste rad. Birk fikk også testet å gå på ski og etter 10 meter i bra tempo skulle skiene av da traktortur med bestefar fristet mer. Neste vinter blir det nok mer interessant å teste langrennskiene. Lange, lyse vårdager i Nord-Norge er som skapt for aktiv vinterlek! Etter 4 aktive dager i Kåfjord hos bestefar, mormor og oldemor satte vi kursen sørover igjen for å nyte våren og alle eventyr som venter på oss her på Västkusten.

Birks første steg med ski på beina (nei, nordmenn er ikke fødd med ski på beina)