Vart tog egentligen februari och mars vägen? Tja… Man börjar jobba fulltid efter nästan ett års föräldraledighet och vips så susar livet förbi som ett höghastighetståg! Men nu i helgen stannade vi en kort stund på en av livets hållplatser – på väg mot våren.

Vi var nog inte ensamma om att gå på den klassiska bluffen i början av mars. Med dagstemperaturer upp emot 10 grader i skuggan trodde både vi och påskliljorna i solväggen att våren skulle komma extra tidigt i år. Jag började yra om kajaktur över påsken och tänkte att det kanske kunde bli t-shirtväder. Inte då. Efter en vecka med sinnesbedövande värme nyktrade vi fort till när vintern kröp över oss igen. Isen la sig på sjöarna och vi fick t.o.m. ett tunt lager snö.

I brist på pulkasnö

Kylan har hållit i sig, och fortsätter hålla i sig under överskådlig långtidsprognos. Men dagarna är längre. Vi har passerat vårdagjämningen och solen stiger allt högre på himlen. Det blir faktiskt ganska varmt om molnen och vinden håller sig borta.

Utemat

Idag hälsade vi på våra vänner som bor i västra Göteborg. En tur i Ruddalens härliga miljö med blandskog och klipphällar. Utelunch och utefika, men framförallt utelek. Man märker att grabbarna, Birk och Axel som är nästan jämnåriga, utvecklats motoriskt över vintern. De springer på den ojämna marken och klättrar upp för sluttningar. Isen på stigen blir en utmärkt rutschkana och myrorna som vågat sig ut ur stacken efter den långa vintern ångrar sitt beslut där de två små på upptäcksfärd far fram.

Håkan demonstrerar myrhantering

Axel provar sina färdigheter som bergsklättrare

Man känner att man har varit ute. Solvärmen sitter kvar i kinderna. Nu orkar vi jobba fyra dagar till, sen tar vi Påsk!

Myror är livsfarliga!