Etter 20 måneder hjemme med mamma og/eller pappa er tiden inne for å begynne i barnehage for Birks del. Pappa Fredrik har hatt sin første arbeidsdag og om litt over en uke er det studiestart for mamma Elisabeth. Det har vært en fantastisk tid for oss alle sammen og vi har vært heldige som har fått oppleve så mye under vår tid hjemme med Birk. Tiden fremover kommer å bli veldig annerledes for oss alle sammen og vi kommer nok få kjenne på den mye omtalte hverdagsstressen. Det blir en utfordring å flette sammen våre liv hvor alle har ulike behov og krav på seg, men vi tar utfordringene som de kommer. Vi tror, som i friluftslivet, at bra planlegging løser mange problem.

Igår var det siste dag før Birk begynte i barnehagen og jeg kjente tydelig av presset på at nettopp den dagen skulle bli ekstra, ekstra bra. Så vi pakket sekken med mat og kom oss ut døra i god tid for å få oppleve formiddagen ute i naturen. På Hisingen finnes Kättilsröd 4H som er en gård som er åpen for alle og det virket som et perfekt reisemål. Vi ble ikke skuffet. Der fikk vi hilse på geiter, kaniner, ender, sauer, marsvin, hester, kyr, høner og katter. Ikke minst, til Birks store glede, fanns det også flere traktorer der. Det er viktig for meg at Birk får et fint og trygt forhold til dyr, og slike åpne gårder er et fint tilbud for oss som bor i en storby. Vi fant et vindskydd i skogskanten rett utenfor gården som vi kunne spiste lunch i. En fin avsluttning på tiden hjemme med Birk.

Til tross for at hverdagslivet begynner for alvor for oss nå, så betyr det ikke at våre eventyr i naturen er over. Tvert i mot kommer vi nok kjenne ekstra stort behov av å komme oss ut i naturen på helgene. Mange turer vi gjorde i fjor skal vi også gjøre i år. Vi må selvsagt komme oss ut på kanoturer og teltturer i nærmiljøet rundt Göteborg og i Nord-Norge. Kanskje vi får til en liten kajakktur også!? Det kommer å bli lange turer og korte turer. Det kommer i alle fall bli mange måltider ute i naturen. Vi fikk nemlig en turmatbok i julegave og der finnes det mange tips på gode måltider man kan lage når man er på tur og har litt ekstra god plass i sekken (pulvermat er ikke-eksisterende i boken). I helgen som var testet vi en rett som man forbereder hjemme og varmer på bålet, nemlig fylte paprika med tacosmak. Vi byttet ut kjøttdeig med “sojafärs” og blandet det med tacokrydder, løk, mais og bønner. Så var det bare å fylle tomme paprikaskall med det stekte fyllet og pakke de inn i aluminiumsfolie. SÅ! klar for å varmes rett i glødene på bålet. Nachos, friske grønnsaker og gräddfil/rømme er luksustilbehør. Smaskigt for store og små!

Jeg vil oppfordre alle til å pakke matsekken og ta neste lunchen ute i det fri!