Sensommaren som vi hade hoppats på uteblev här i Göteborg och istället fick vi höstrusk i nästan en månad. “Ut på tur, aldrig sur” och “det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder” är ju en devis vi lever efter men höstfärgerna blir ju så mycket vackrare när solen skiner.

I veckan som gick fick vi till slut några underbara dagar med sol från blå himmel. Vi hetspackade nya cykel-/löp-/terrängvagnen och stack ut i skogen. Trots frost i gräset och runt nollan på termometern värmde solen och vi kunde vara förvånansvärt lättklädda.

Birk har utvecklats så otroligt mycket under sommaren och jag kan inte slita ögonen ifrån honom i skogen. Inte av rädsla för att han ska ramla utan av fascination över hur smidigt han rör sig bland stenar, rötter och grästuvor. Djupet ska mätas i varje dypöl och olika användningsområden för kottar och pinnar måste utredas genast. Till sin farfars stora glädje kan Birk redan skilja på flera fågelläten och han hoar förtjust när han ser bilden av en uggla efter utedagisets tipspromenad.

All mat smakar bra utomhus och våra polarbröd med tubost blir rena gourmetlunchen på där vi sitter på liggunderlaget. Birk dricker som sina föräldrar gärna rött eller grönt te, om än utspätt med lite kallvatten.

Under helgen har vädret övergått till mer traditionsenligt göteborgshöstväder men efter den här veckan har vi fått solljus så att vi klarar oss en månad till! Och då kanske vi har fått snö?