20120825-193905.jpg

Sommaren gjorde ett trevande försök i början av augusti och bjöd oss ett dussin soldagar innan regnet och vinden återvände. Kvicksilvret orkar knappt över 10 grader på dagarna och luften känns hög och klar – hösten är helt klart på intågande!

Men det är inte bara sommaren som har tekniska problem. Båda kamerorna har gått sönder och vår gamla laptop vill inte längre kommunicera med Internet. Detta inlägget skriver jag från min iPhone och det blir sannolikt det sista innan vi är tillbaka i Göteborg igen.

Om drygt en vecka packar vi bilen och kör söderut. Det känns lite vemodigt att lämna Lofoten nu. Hösten brukar vara fantastiskt fin med vegetation som skiftar från grönt till brandgult ju högre upp i terrängen man lyfter blicken. Men vi ser också fram mot sensommaren i västsverige med turer till skogs och havs.

Imorgon när Elisabeth är färdig på jobbet åker vi på en sista övernattningstur för den här gången. I markerna strax ovanför Svolvær har man byggt en ny hytta där vi tänker spendera ett par nätter. Eftersom hyttan är välutrustad kan vi gå med lätta säckar och det ska vi passa på att njuta av! Planen är nämligen att gå en fyradagarstur i de jämtländska fjällen på vägen söderut. Vi ska starta vid Storulvåns fjällstation och gå en variant av den s.k. Jämtlandstriangeln. Spännande! Men tungt! Vi har tältlivets realiteter klara för oss och med packning för 2,5 personer i tillägg till att den “halva” personen också ska bäras blir dagsetapperna korta.

Men nu är det hög tid att lägga bort telefonen och packa säckarna inför morgondagen! Och om inte ett tekniskt mirakel inträffar så hör ni från oss först i mitten av september. Ha det gött så länge!