Vi har nått mitten av augusti och har därmed också mitten av vår lofotvistelse. Bara 3 veckor kvar för äventyr bland bergen innan vi kör söderut igen. Men också 3 veckor bakom oss, fulla av upplevelser och nya erfarenheter!

Eftersom Elisabeth kommer jobba ganska intensivt den sista tiden här i Henningsvær har hon passat på att vara ledig så mycket som möjligt i början och vi har fått många turer tillsammans. Vi har återbesökt gamla smultronställen och även hittat några nya.

Vackra Henningsvær!

De yttre delarna av Lofoten kräver längre besök p.g.a. dess otillgänglighet och tidigare år har vi bara varit där enstaka gånger. I sommar har vi hittills spenderat en vecka av vår tid därute. Detta är en annorlunda plats i Lofoten – vildare, kargare och spetsigare. Det är en mäktig känsla att stå på någon av de västvända stränderna där och blicka ut över nordatlanten (Norska havet).

Vi har varit på toppturer, levt strandliv, fiskat, bott i tält och i hytta och även hunnit med en längre vandring över tre dagar. Birk är en fantastisk turkamrat som trivs gott både i barnbärstol och sovsäck. Vi kan konstatera att vår barnbärstol fungerar lysande att packa i och tillsammans med en vanlig vandringssäck får vi med oss allt vi behöver för långa turer.

På tur tillsammans med Samuel och Ågot.

Beach 2012 — Rørvika.

Då vi inte har så bra tillgång till vare sig Internet eller skrivtid blir det inte så tätt mellan inläggen som vi skulle önska. Vi har många äventyr att berätta om och får helt enkelt pytsa ut dem till hösten när vardagen tar vid igen.