“Borta bra, men hemma bäst”. “Gräset är grönare på andra sidan”. “Ombyte förnöjer”.

Det finns många klyschor att säga det med men egentligen är det väl variation det handlar om? Varken för mycket eller för lite av det ena eller andra. Balans i tillvaron, mellan jobb och fritid, vardag och fest.

Något trött far och son på den långa resan söderut.

Efter fem fina veckor i nordnorge sitter vi åter på norrlandståget, fast på väg söderut den här gången. Vi har haft en lyxig tillvaro med allt man kan önska sig hemma hos Birks morföräldrar men det känns ändå bra att återvända till vårt eget nu. Det har blivit många fina upplevelser och äventyr i vinterland men det är dags att byta vinter mot vår.

Sammanfattningsvis kan man väl säga att vi har fått gjort det mesta vi tänkt oss. Det har blivit otaliga turer med skidor på fötterna och Birk i pulkan. Vi har varit och övernattat på hytta i ensligt vinterlandskap och mamma och pappa har fått åka på egna utflykter i mån om barnvakt.

Vi hade tänkt prova att övernatta i tält med Birk men bestämde oss till slut för att det inte är något vi vill göra med ett litet barn. Att tälta på vintern är visserligen relativt komfortabelt för en vuxen men med barn blir det helt andra utmaningar. Det är kallt och man tillbringar mycket tid i tältet. De senaste veckorna har Birk blivit alltmer aktiv och kräver både stimulans och utrymme. Hans mage har varit i olag vilket ibland inneburit 10 bajsblöjor om dagen. Under såna omständigheter trivs varken barn eller föräldrar i tält så det får helt enkelt vänta ett par år. I en hytta eller stor kåta är det dock inga problem att hålla värmen och det finns gott om plats för lek.

Med våren kommer förhoppningsvis även värmen och vi hoppas komma ut på årets första tält- eller vindskydssövernattning snart!

Hej så länge vintern! Kom igen nu våren!

Birk och hans mamma tar farväl av snön.