Då sitter man här på norrlandståget igen för Gud vet vilken gång i ordningen. Det gungar än hit, än dit och landskapet svischar förbi ackompanjerat av tågets karaktäristiska ljud.

Birk sover gott bredvid oss på den nedersta britsen i vår sovkupé. Packningen har stuvats in i alla tänkbara skrymslen — det blir en del när man ska på vinteräventyr i drygt en månad. Det är mörkt när vi nu börjar närma oss Gävle.

Van tågresenär redan vid 10 månaders ålder. 

Idag är det min tredje dag som föräldraledig och jag ska inte stämpla in på jobbet igen förrän i början av nästa år. Wow! Elisabeth ska till att börja med skriva färdigt en C-uppsats i samhällskunskap och kanske jobba lite extra. Sedan åker vi till Lofoten ett par månader i sommar för mer jobb, och äventyr såklart! Vad hösten bjuder på är än så länge ett mysterium.

Men först är det alltså mer vinter som gäller. Skidor på längden, höjden och bredden. Uppför, nedför och bort mot horisonten. I eller utanför spår. Bo i tält, kåta eller hytta. Hur ska vi hinna med allt?

Imorgon anländer vi till Narvik och efter en natt där blir vi hämtade med bil och åker vidare till vår slutdestination som är Elisabeths föräldrahem i Kåfjord, Nordtroms.

Skidorna är vallade och pulkorna väntar på att packas. Våren? Den kan vänta!

Lyxigt med egen kupé! (Kanske mest för våra medresenärer?)